Oikeudenmukaisemmat tuomiot lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista


Olen pitkään kokenut että tuomiokäytäntömme Suomessa lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista on sekä uhria että uhrin omaisia kohtaan epäoikeudenmukainen ja siihen on saatava muutos. Lievät rangaistukset eivät myöskään ole sellainen peloite että tekijä hakeutuisi hoitoon ennen kuin syyllistyy lapseen kohdistuvaan seksuaalirikokseen.

Koska aloite on aika raskaasta aiheesta, ei ihmiset jotka sitä kannattavat kuitenkaan välttämättä kutsu muita ihmisiä allekirjoittamaan aloitetta omissa sosiaalisen median kanavissaan. Eikä toiset taas välttämättä halua julkistaa tietoa että on itse kovien rangaistusten puolella.  Se taas tarkoittaa sitä että aloite tarvitsee enemmän jalkatyötä (esim. flyereiden jakoa) tai tunteja ja tunteja verkossa asiaa mainostaen ja asiasta keskustellen eri foorumeilla. Se taas vaatii resursseja jotka meillä kaikilla usein ovat rajallisia. Sinä voit osaltasi olla mukana viemmässä tätä kampanjaa eteenpäin joko jakaen aktiivisesti tietoa tällaisen kampanjan olemassa olosta, eli ihan vaikka tämän sivun tai suoraan itse kansalaisaloitteen linkkiä jakamalla omissa sosiaalisen median kanavissasi, tai ostamalla verkkokaupastani (avaan lähipäivinä) erilaisia kampanjaa tukevia tuotteita. Voit myös ostaa palveluna tietyn määrän mainostenjakoaikaa ja minä tai muut sitten jaetaan mainoksia sopivissa paikoissa joissa tehokkaasti tavoittaa suuren määrän ihmisiä. 

En tiedä mitä virkamiehillä ja kansanedustajilla oli mielessään kun sorvasivat lakia kansalaisaloitteesta, nimittäin unohtivat taloudellisen puolen täysin. Se että kansalaisaloite laissa mainitaan tiettyjä asioita tuen vastaanottamisesta, ei vielä tarkoita sitä että rahaa voisi noin vain kerätä kampanjaan, vaan se vaatii aina rahankeräysluvan. Luvan jota ei ensinnäkään myönnetä kuin yhdistyksille(=lisää kuluja ja resurssien tuhlaamista kun joutuu ensin perustamaan yhdistykse) lisäksi valtakunnallinen rahankeräyslupa maksaa 300€, jota en todellakaan lähde maksamaan omasta pussista kun ei ole mitään takeita että aloite ensinnäkään menestyy niin hyvin että 50 tuhatta nimeä tulee kasaan. Sen 300€ voi muutenkin käyttää paremmin etenkin aloitteen alkuvaiheessa ja olen jo nyt käyttänyt tähän omaa rahaa, ajasta puhumattakaan. Unohtamatta myöskään sitä että lupa voidaan hakemuksesta huolimatta evätä. On myös muistettava että raha on aina myös vallankäytön väline ja valtaa ei haluta antaa ns. "vääriin käsiin". Tai ehkä herrat tuumi lakia säätäessään että rahaa vain tulee taikaseinästä pyytämättä ja yllättäen, niinkuin eräs ministeri vuosia sitten selitteli eräitä fakseja.

.

Aloite Oikeusministeriön kansalaisaloite.fi palvelussa